Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Eccostadion
Ajax overklast Den Bosch
Dieter Arens

Ajax heeft op het veld van Den Bosch makkelijk gewonnen met 0-5. De Amsterdammers kwamen nooit in de problemen en maakte de klus makkelijk af.

Al vanaf de eerste minuut stormde Ajax naar voor. Boukhari kreeg twee mogelijkheden maar benutte ze niet. Nog voor het kwartier stond de 0-1 op het bord. Sneijder schoot de bal staalhard langs Mampaey. Meteen na het doelpunt kwam Den Bosch eens opzetten. Van Der Laak bracht de bordjes bijna weer in evenwicht met een goede kopbal. Daarna was het even wachten op de volgde kans en die kwam er via Sonck. Pienaar gaf de bal perfect aan Sonck maar die kon het niet afmaken. Even later bracht Boukhari de bal voor en De Mul trapte van dichtbij tegen de lat.  Vlak voor de rust was de 0-2 er dan toch. Sneijder trapte een vrije trap in de muur, de bal kwam terug en Van Der Vaart maakte er met een mooi doelpunt 0-2 van.

Na de rust volgde hetzelfde spelbeeld. Ajax bleef komen. Het was weer Sonck die een goede kans de nek omwrong. Rond de 60ste minuut werd de 0-3 gescoord. De Jong kopte hard naar doel, Mampaey redde, maar Grygera was goed gevolgd en kon makkelijk scoren. Het was het eerste doelpunt voor de Tsjech sinds hij voor Ajax speelt. Ajax controleerde verder de partij en scoorde nog een vijfde keer in de slotminuten. Van Der Vaart maakte zijn tweede doelpunt van de namiddag.

De Amsterdammers komen door de zege op een tweede plaats te staan met twee punten achterstand op leider PSV Eindhoven.