ajaAjax
rodRoda JC Kerkrade
Datum: 24/09/2005 20:15
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Amsterdam ArenA
Roda kan Ajax niets in de weg liggen
Roda kan Ajax niets in de weg liggen
Foto: © SC

De overwinning van Ajax tegen Roda JC was even verdiend als simpel. Angelos Charisteas mocht zich met twee doelpunten de man van de match noemen.
 
Ajax begon sterk aan de partij, maar het moet gezegd worden dat Roda niet echt weerstand bood. Ajax kreeg meteen kansen, maar schoten van Pienaar en de Jong troffen respectievelijk de lat en de paal. Op het halfuur kwam Ajax dan toch verdiend op voorsprong. Na een knappe actie van Pienaar, mocht Charisteas de intikker tegen de netten werken.
 
De dolende Limburgers stelden hier werkelijk niets tegenover. Ze misten duidelijk een aanspeelpunt om meer druk naar voren te kunnen uitvoeren. Vijf minuten voor rust moesten de bezoekers nog een tweede doelpunt toestaan. Wederom was de Griek Charisteas de schutter van dienst.
 
In de tweede periode speelden de Amsterdammers de wedstrijd simpel uit. Na 70 minuten spelen mocht Pienaar met een droge knal ook nog zijn doelpuntje meepikken. Tien minuten voor tijd scoorde Roda totaal onverwacht de aansluitingstreffer. Uit een stilstaande fase scoorde Sonko. Veel paniek bracht dit bij Ajax niet teweer. Nauwelijks vijf minuten later mocht Galasek de score vanop de stip nog wat uitdiepen.
 
 
Doelpunten: Charisteas (27,40); Pienaar (70); Sonko (81); Galasek (86/pen)