Alderweireld houdt Ajax op valreep in titelstrijd
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Alderweireld houdt Ajax op valreep in titelstrijd
Foto: © SC

Onze landgenoot Toby Alderweireld (foto) heeft Ajax in extremis voorbij ADO Den Haag geholpen na een spectaculaire slotfase.

ADO speelde zijn eerste duel sinds het ontslag van trainer Atteveld. Met Ajax kreeg de thuisclub meteen een zware dobber te verwerken, maar het was geel-groen dat tot ieders verbazing tweemaal dichtbij de openingstreffer kwam. Zowel onze landgenoot Derijck als Soltani kregen de bal niet in het doel.

Na de pauze viel ADO-keeper Zwinkels uit en kreeg zijn vervanger Ditewig even later rood. Veldspeler Ricky Van den Bergh ging dan maar voor het laatste kwartier onder de lat staan. De gelegenheidskeeper hield Ajax verschillende keren van een voorsprong, maar in de absolute slotseconde moest hij zich toch gewonnen geven op een knal van onze landgenoot Toby Alderweireld.

Feyenoord speelde in de Kuip voor 47.000 toeschouwers tegen NAC, maar kwam niet tot scoren. Hierdoor zien de Rotterdammers AZ naderen tot op twee punten in de strijd om de vierde plaats.

Bovenin blijft FC Twente leider met vier punten voorsprong op Ajax en acht op PSV, maar de Eindhovenaren spelen vanmiddag nog uit bij Willem II.

Meer nieuws

Meer nieuws