Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Preud'homme start met gelijkspel tegen Roda JC
Ruben Philippe

Roda JC Kerkrade en FC Twente hebben het Nederlandse competitieseizoen afgetrapt. Michel Preud’homme kon in zijn eerste officiële wedstrijd één punt mee naar Enschede nemen. De eindstand werd 0-0.

Met Jimmy Hempte, Laurent Delorge en Vincent Lachambre startte de ploeg van Harm Van Veldhoven met drie Belgen in de basis. Bij FC Twente kwam er met Emir Bajrami één nieuwe naam aan de aftrap. Kersverse aanwinst Bart Buysse, over gekomen van Zulte Waregem, startte op de  bank. Roberto Rosales werd niet opgenomen in de kern. Opmerkelijk feit: Van Veldhoven won nog nooit van Preud’homme in de Belgische competitie.

FC Twente had in de openingsfase het balbezit duidelijk aan hun kant. Roda JC zette in de eerste minuten hevig druk, maar lang kon de thuisploeg dat niet volhouden. De ploeg van Preud’homme kwam tot kleine kansjes, onder meer een afgeblokt schot van WK-ganger Cheick Tioté. De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg kwam op naam van Willem Janssen.

De ploeg van Preud’homme bleef verder druk ontwikkelen zonder echte grote kansen te creëren. Bij de thuisploeg moesten ze het stellen met enkele ongevaarlijke counters.  Vlak voor rust was Dwight Tiendalli nog dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot werd in hoekschop geduwd.

In de tweede helft nam Roda het initiatief in de aanvangsfase meer over. Mads Junker kopte zo onder meer tegen de dwarslat. Twente bleef moeite hebben met afwerken. Zo konden Bryan Ruiz en Luuk De Jong de weg naar de netten niet vinden.

De Belgische invaller Nacer Chadli had de beslissende 0-1 aan de voet maar zijn schot werd mooi gepareerd door doelman Przemyslaw Tyton. Roda JC bleef met man en macht verdedigen tot de laatste seconde. Zo nam Preud’homme een valse start bij zijn nieuwe club, de wedstrijd eindigde op 0-0.