Roda JC Kerkrade - Ajax

0-1 13' Miralem Sulejmani
0-2 35' Siem De Jong
Mads Junker 41' 1-2
Anouar Hadouir 82' 2-2
Ajax laat punten liggen in Kerkrade
Redactie
| 0 reacties
Ajax laat punten liggen in Kerkrade
Foto: © SC

Ajax Amsterdam heeft niet kunnen winnen in Kerkrade. De Amsterdammers verliezen hierdoor terrein op PSV en Twente.

Na een rustige beginfase was het in de twaalfde minuut raak voor de bezoekers uit Amsterdam. Een doorsteekbal van Christian Eriksen in de loop van Miralem Sulejmani, die de bal knap voorbij Przemyslaw Tyton plaatste. Roda kon meteen daarna dreigen via een vrije trap van Rob Wielaert, maar deze vloog hoog over het doel van Maarten Stekelenburg. Ajax kreeg luttele minuten daarna ook een vrije trap, maar Jan Vertonghen kon de doelman niet verontrusten.

De Amsterdammers dreven het tempo op en dat resulteerde in een knappe individuele actie van Eriksen, maar zijn schot ging naast het doel. Ajax bleef komen en Siem De Jong was dichtbij de tweede treffer voor de bezoekers, maar zijn kopbal kende geen succes.

Iets na het half uur was het dan toch prijs voor de Amsterdammers. Een schot van Sulejmani werd afgeweken en kwam zo op het hoofd van De Jong, die de bal perfect wist te plaatsen naast Tyton. Meteen het sein voor de jongens van Harm Van Veldhoven om iets te terug te doen. Ruud Vormer kon de bal perfect in de loop van Willem Janssen spelen, die was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan Mads Junker die maar hoefde binnen te tikken.

Meteen na de rust ging Roda op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Jimmy Hempte werd maar rakelings naast gekopt door Davy De Fauw. Roda bleef komen en Junker kreeg de kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd gered op de lijn door De Jong. Ajax kwam eventjes onder de druk uit. Een driehoekje tussen Daley Blind, Mounir El Hamdaoui en De Jong, zijn schot werd met een geweldige reflex uit het doel geranseld door de Poolse doelman Tyton. De thuisploeg kon via een knappe actie van Anouar Hadouir terug dreigen, maar zijn assist kende geen succes voor Arnaud Djoum. Zijn poging belandde over het doel.

Twintig minuten voor tijd wederom een offensief van de thuisploeg. Kansen van Hempte, Djoum kende geen succes. Vormer kwam nog heel kort bij de gelijkmaker, maar Vurnon Anita kon zijn afstandschot nog keren van de lijn. Waar Roda de ganse tweede helft voor geknokt heeft, resulteerde tien minuten voor tijd in een oververdiende gelijkmaker. Hadouir met een geweldige vrije trap mooi in de winkelhaak, geen schijn van een kans voor Stekelenburg. Roda ging vol door. Na een fout van Vertonghen  kon Janssen alleen op doel afgaan, maar zijn schot ging hoog over.

Twee minuten voor affluiten kreeg Roda bijna het deksel op de neus. Eerst werd een penaltyfout op Rasmus Lindgren niet gefloten. De daaropvolgende corner werd door Djoum met de hand gespeeld. El Hamdaoui kon vanop de stip de winnende treffer aantekenen, maar Tyton pakte die voortreffelijk uit de rechter benedenhoek.

Ajax volgt al op vijf punten van PSV Eindhoven en Twente Enschede. Roda handhaaft zich met deze puntendeling op een zevende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws