Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Amsterdam ArenA
Scorende Vertonghen zet Ajax op weg naar zege
Ruben Philippe

Ajax won zaterdagavond vrij makkelijk met 3-0 van NAC Breda. Jan Vertonghen pikte zijn doelpuntje mee, Toby Alderweireld moest op de bank beginnen.

Het was algemeen genomen een makkelijke avond voor de troepen van Martin Jol. NAC Breda had gedurende negentig minuten nooit de intentie om ook maar één aanval op te zetten. Na vijftien minuten was het dan ook raak voor de thuisploeg. Vertonghen kopte in buitenspelpositie de 1-0 tegen de touwen.

De thuisploeg maakte er meteen maar een demonstratie van. Ajax stapelde de kansen op met als orgelpunt de prachtige 2-0 van El Hamdaoui. Hij zag doelman Ten Rouwelaar te ver uit zijn goal staan en lepelde de bal over hem in het doel.

Ook Suarez mocht zijn doelpuntje maken. Nadat hij al heel wat kansen de nek had omgewrongen, was het in de slotfase toch raak voor de international.