Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Amsterdam ArenA
ADO maakt het Ajax makkelijk met rode kaart

Ajax heeft de klus tegen ADO Den Haag simpel geklaard. Na tien minuten moest ADO al met tien verder na een rode kaart voor Ramon Leeuwin. De wedstrijd eindigde dan ook op 4-0.

Een groot aantal fans misten het begin van de wedstrijd uit protest tegen de behandeling van Johan Cruijff. Zij kwamen pas op minuut veertien binnen, maar toen had Leeuwin wel al rood gekregen voor een charge op Eriksen. Diezelfde Eriksen zorgde tien minuten later ook voor de openingsgoal.

In de tweede helft zorgden Janssen, invaller Bulykin en Sulejmani voor de eindstand. De rode kaart was het keerpunt in de wedstrijd voor de bezoekers die niet eens zo slecht begonnen waren. Ajax had nog meer kunnen scoren, maar hield het bij die droge 4-0.