Speeldag: Speeldag 17
Stadion: De Kuip
Feyenoord wint topper tegen Twente
Melissa Maes

Feyenoord heeft zondag de topper tegen Twente gewonnen. John Guidetti werd met een zuivere hattrick man van de wedstrijd. Het doelpunt van Nacer Chadli leverde geen punten op.

Feyenoord begon het best aan de partij. Al na tien minuten wist Manchester City-huurling John Guidetti de 1-0 op het bord te zetten. Op slag van rust ronde Guidetti zijn zuivere hattrick af. Eerst schoof hij de bal beheerst via de binnenkant van de paal langs Nikolai Mihailov. Een minuut later was het opnieuw prijs.

Na de pauze zorgde Twente opnieuw voor spanning. Nacer Chadli kon de bal uit de hoekschop van dichtbij binnentikken. Tien minuten later zette Luuk De Jong de 3-2 op zijn naam. Twente probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker te vinden, maar tevergeefs.