groFC Groningen
psvPSV
1-0
2-0
3-0
Datum: 19/02/2012 12:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
PSV kansloos onderuit in Groningen
Tomas Taecke
| 0 reacties
PSV kansloos onderuit in Groningen
Foto: © SC

PSV heeft een zwarte zondag beleefd in de Euroborg. De Eindhovenaren gingen met 3-0 onderuit en moeten het tegen Feyenoord zonder de uitgesloten Manolev stellen.

Dat een bezoek aan De trots van het Noorden geen gezondheidswandeling is, bleek zondagmiddag nog maar eens voor titelfavoriet PSV. De Brabanders kregen een pak voor de broek en zagen Manolev bovendien uitgesloten worden. Dries Mertens stond in de basis bij de lampenclub en maakte de pijnlijke wedstrijd rond.

De gewezen Ajacied Suk bracht de Groningers met zijn vierde treffer van het seizoen vlak voor het halfuur op voorsprong. PSV ging op zoek naar de gelijkmaker maar incasseerde een tweede tegengoal. Vlak na de pauze maakte Bacuna na eerdere treffers tegen Ajax en Feyenoord ook tegen PSV een doelpunt.

Net na de 2-0 werd Manolev na een schwalbe voor de tweede maal op de bon geslingerd. PSV moest met tien man verder en kreeg in de slotfase een derde treffer om de oren. Suk was opnieuw trefzeker. PSV slaagde er niet meer in de eer te redden en doet zo een slechte zaak in de strijd om de landstitel.

Herbeleef FC Groningen - PSV