Speeldag: Speeldag 27
Stadion: DSB Stadion
AZ knoopt aan met nipte thuiszege
Tomas Taecke

Na het gelijkspel tegen NAC Breda en de bekeruitschakeling tegen Heracles, kon AZ deze middag nog eens winnen. In het eigen AFAS-stadion won de kwartfinalist in de Europa League met 1-0 van RKC.

De Noord-Hollanders hadden het niet onder de markt tegen seizoensrevelatie RKC Waalwijk. AZ speelde een bijzonder belabberde partij en mocht na negentig minuten blij zijn met de verlossende driepunter. Maarten Martens begon in de basis en werd vijf minuten voor inrukken naar de kant gehaald.

Een blunder van RKC-doelman Jeroen Zoet lag aan de basis van het openings- en winnende doelpunt van de thuisploeg. Vlak na de pauze trapte Gudmundsson, die eerder deze week scoorde tegen Heracles, AZ naar de overwinning.

AZ Alkmaar loopt als koploper in de Eredivisie opnieuw vier punten uit op naaste achtervolger Ajax. De Amsterdammers geven om half vijf wel nog PSV partij.