Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Utrecht verliest in eigen huis van NEC

Utrecht heeft een unieke kans laten liggen. Mits winst had het op een voorlopig gedeelde derde plaats kunnen komen in de stand, maar het verloor met 0-3 tegen NEC Nijmegen.

Platje opende op het kwartier de score voor de bezoekers. Daarna ging Utrecht nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Vijf minuten voor tijd kreeg Falkenburg stadion Galgenwaard helemaal stil met de 0-2.

In blessuretijd werd de pil nog iets bitterder om te slikken voor de thuisploeg, want ook Boymans wist nog te scoren voor de ploeg uit Nijmegen. Door de 0-3 overwinning blijft NEC zevende staan in niemandsland, al geeft die plek in de stand wel recht op play-offs voor Europees voetbal.

Utrecht van zijn kant heeft een unieke kans laten liggen om tot op vijf punten van PSV te komen in de stand. Het blijft nu gedeeld vijfde staan, samen met Vitesse.