Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Zuiderpark
Heerenveen stilaan in degradatienood

Heerenveen is aan een lamlendig seizoen bezig. Ook op het veld van ADO Den Haag gingen de Friezen de boot in. Ondanks een doelpunt van Kums werd het uiteindelijk 2-1 in Den Haag.

Sven Kums (ex-Kortrijk) maakte na een kwartier het openingsdoelpunt, maar lang konden de Friezen niet genieten van hun voorsprong. Holla en Kolk zetten nog voor de rust orde op zaken voor de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg van den Berg op de koop toe ook nog eens zijn tweede geel voor Heerenveen, waardoor de bezoekers in de tweede helft geen vuist meer konden maken.

Heerenveen heeft nu amper een punt meer dan de eerste degradatieplaats. ADO Den Haag mag blijven dromen van Europees voetbal. Naast Kums zijn er nog een aantal Belgen bij Heerenveen: El Ghanassy viel vijf minuten in, Vandenbussche moest de hele wedstrijd toekijken op de bank.