Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Polman Stadion
Vitesse wint spektakelstuk

Vitesse heeft na een doelpuntrijke partij met 3-5 gewonnen op het veld van Heracles Almelo. De ploeg uit Arnhem staat door de overwinning voorlopig terug op de derde plaats in de stand.

Bony en van Ginkel hadden halfweg de eerste helft al voor een 0-2 voorsprong gezorgd, maar Duarte deed op het halfuur iets terug voor de thuisploeg. Met een doelpunt verschil ging Vitesse de rust in. In de tweede helft deden van Ginkel en Bony weer beiden hun duit in het zakje en was de wedstrijd gespeeld. Castillion bracht de thuisploeg nog even iets dichter in de wedstrijd, maar aanspraak op een punt maakte Heracles niet meer.

In de blessuretijd maakte Bony zijn hattrick compleet en wist ook Gouriye nog eens te scoren. Daardoor eindigde de wedstrijd op een indrukwekkende 3-5 eindstand. Vitesse staat nu voorlopig terug derde, terwijl Heracles op plek negen blijft staan.