Speeldag: Speeldag 30
Stadion: DSB Stadion
AZ geeft Utrecht een flink pak slaag
Timothy Collard

AZ Alkmaar heeft zondagmiddag zwaar uitgehaald. Slachtoffer van dienst was FC Utrecht. AZ verpletterde Utrecht met 6-0. De Amerikaan Jozy Altidore zette zijn team prima op weg met een loepzuivere hattrick.

Het was wachten tot de partij een halfuur ver was, vooraleer de wedstrijd echt openbrak. Na 27 minuten spelen kreeg Anouar Kali (in de belangstelling van Anderlecht) zijn tweede geel na een fout in de zestien. Altidore faalde niet van op elf meter en maakte zijn eerste van de namiddag.

Wat later was het helemaal over en out voor Utrecht. Ook Jan Wuytens liep al vroeg tegen zijn tweede geel van de wedstrijd aan en zo moesten de bezoekers met negen man verder. Altidore zette zijn tweede strafschop om en vijf minuten later vervolledigde hij zijn hattrick. Vlak voor de pauze maakte van der Hoorn nog een own goal en zo stond het 4-0 bij de rust.

Na rust haalde AZ de voet van het gaspedaal en beperkte de club zich tot het rustig uitspelen van de wedstrijd. Markus Henriksen zette na een uur spelen de forfaitcijfers op het scorebord en in toegevoegde tijd legde Johannsson de zware 6-0-eindcijfers vast. AZ klimt door deze knappe overwinning stilletjes aan uit degradatiezorgen.