Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Utrecht nadert op Twente na winst tegen NAC, Zwolle verzekert zich van behoud
Frank Deckers

FC Utrecht heeft een goede zaak gedaan in de rangschikking. De ex-ploeg van Dries Mertens won makkelijk van NAC Breda. Dankzij het puntenverlies van Twente heeft Utrecht nog uitzicht op de vijfde plaats.

Jens Toornstra liet zondag zien wat hij in zijn mars heeft. De Utrecht-speler was betrokken bij beide goals die in de eerste helft vielen. Hij gaf eerst via een vrije trap een perfecte assist aan Mike van der Hoorn en de tweede goal nam hij zelf voor zijn rekening. NAC kon amper dreigen, enkel Kees Lyckx kon een bal binnen de palen koppen.

Edouard Duplan besliste de wedstrijd in de tweede helft helemaal door de 3-0 te scoren. De Fransman kon dankzij een actie van Romano van der Stoep de bal binnen tikken.

NEC – PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft dankzij de overwinning op het veld van NEC zich zo goed als zeker kunnen verzekeren van een extra jaar in de Eredivisie. Roda JC telt nu al negen punten minder dan Zwolle. PEC kwam al snel op voorsprong dankzij Youness Mokhtar. Fred Benson maakte het tweede doelpunt nadat hij de bal toevallig in de goal had gewerkt.

NEC kon daarna de aansluitingstreffer wel nog scoren, waardoor er terug spanning in de match kwam. Vijf minuten voor tijd besliste Klich de wedstrijd met een mooi schot in de verste hoek.