Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: De Koel
Twente morst punten bij VVV

Twente heeft vermoedelijk de laatste kans op rechtstreeks Europees voetbal weggegeven. Wil het Europees spelen, zal dat via de play-offs moeten gebeuren. De club uit Enschede speelde 2-2 gelijk op het veld van staartploeg VVV.

In De Koel was het de thuisploeg die snediger uit de startblokken schoot. Dat leidde halfweg de eerste helft al tot een dubbele voorsprong. Eerst bediende Linssen Röseler, die beheerst afwerkte. Even later zorgde Nwofor al voor de dubbele voorsprong.

Iets voor het uur enkele dolle minuten in Venlo, toen Twente via Bengtsson en Castaignos de scheve situatie rechtzette. Erop en erover dachten de meegereisde supporters, maar het winnende doelpunt maken zat er niet meer in.

Met de puntendeling schiet geen ploeg iets op. VVV blijft voorlaatste en moet nog drie keer winnen om eindronde misschien nog te vermijden, terwijl Twente bijna zeker is dat het play-offs moet spelen om Europees voetbal af te dwingen.