Speeldag: Speeldag 1
Stadion: De Grolsch Veste
Groningen haalt uit, Twente mist start
Timothy Collard

FC Twente is niet zo geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen. De Tukkers bleven thuis tegen RKC op een gelijkspel steken. Groningen nam dan weer een prima start: het won met 1-4 op het veld van NEC.

NEC-Groningen 1-4

Groningen kende allesbehalve een moeilijke start in de Eredivisie. Het maakte NEC in met 1-4. Chery en Kirm zorgden voor een comfortabele 0-2 op het halfuur. Op slag van rust bracht Foor NEC weer in de match, met 1-2 op het scorebord gingen beide teams rusten.

NEC begon met goede moed aan de tweede helft, maar Texeira maakte er na tien minuten spelen 1-3 van en zo was de wedstrijd gespeeld. In de absolute slotfase maakte de ingevallen Zivkovic het allemaal nog wat erger voor de thuisploeg: 1-4. Bij NEC viel de jonge Seydina Diarra (overgekomen van Anderlecht, nvdr.) rond het uur in.

Twente-RKC 0-0

FC Twente maakte dan weer niet zo’n beste indruk op speeldag één. De Tukkers namen het thuis op tegen RKC Waalwijk, waar Ivens en Van Hoevelen nog niet tot de wedstrijdselectie behoorden. De club uit Enschede slaagde er echter niet in om RKC opzij te zetten en de wedstrijd eindigde op een flauwe 0-0.