Stadion: Abe Lenstra Stadion
Finnbogason imponeert bij Heerenveen
Timothy Collard

Heerenveen is de competitie begonnen met thuisoverwinning tegen AZ. Maarten Martens en Jan Wuytens zijn er dus niet in geslaagd om punten af te snoepen van Sven Kums en co.

Heerenveen klom na twintig minuten spelen op voorsprong via goalgetter Alfred Finnbogason. De IJslander zette een strafschop feilloos om. AZ kwam pas na de pauze op de proppen met een antwoord. De Zweed Johansson bracht de bezoekers langszij.

Finnbogason heer en meester

Lang bleef de 1-1 echter niet op het scorebord staan. Finnbogason, alweer hij, bracht Heerenveen opnieuw op voorsprong. Amper twee minuten later maakte van Anholt, op aangeven van Finnbogason, er zelfs 3-1 van.

Twintig minuten voor tijd leek het tij nog te keren, nadat Dijks tegen rood aanliep bij Heerenveen. Twee minuten voor tijd maakte Johannsson, de Amerikaan, het nog even spannend. Maar de tien man van Heerenveen wisten toch nog te scoren via van La Parra, na alweer een assist van uitblinker Finnbogason. 4-2 was de eindstand na een meer dan onderhoudende partij.

Belgen

Ook heel wat Belgen die tot selectie van AZ of Heerenveen behoorden. Jan Wuytens speelde negentig minuten bij AZ, waar Maarten Martens op het uur inviel en Yves De Winter op de bank bleef. Sven Kums viel in toegevoegde tijd in bij Heerenveen, waar Brian Vandenbussche op de bank bleef.