vitVitesse
utrUtrecht
1-0
1-1
63' Steve De Ridder (pen)
Timothy Collard

Vitesse is er zaterdagavond in extremis in geslaagd om Utrecht opzij te zetten. Onze landgenoot Steve De Ridder eiste een hoofdrol op bij de bezoekers, maar zijn doelpunt volstond niet voor puntengewin.

Bij Vitesse wilden ze graag een vervolg breien aan hun zegereeks nadat ze vorig weekend met 0-1 gingen winnen in de Amsterdam ArenA van Ajax. Op het halfuur was het raak voor de club uit Arnhem. Chelsea-huurling Christian Atsu tekende voor de openingstreffer vanop elf meter.

Na de pauze ging Utrecht op zoek naar de gelijkmaker en kregen ook de bezoekers een penalty. Onze landgenoot Steve De Ridder nam zijn verantwoordelijkheid en knalde zijn vijfde van het seizoen tegen de netten.

Vitesse doet het in slotfase
De wedstrijd stevende af op een gelijkspel, maar in de slotfase besliste Mike Havenaar daar anders over. De Nederlandse Japanner schonk Vitesse enkele minuten voor tijd dan toch de volle buit door zijn vierde treffer van het seizoen aan te tekenen.

In blessuretijd legde Pröpper de 3-1-eindstand vast. Nieuwe zege dus voor Vitesse, dat momenteel alleen leider is in de Eredivisie.