Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Vitesse geeft zwalpend PSV enorme bolwassing
Timothy Collard

PSV raakt maar niet uit het dal waar het nu al weken in zit. Zaterdagavond ging het team van Philip Cocu flink de boot in tegen Vitesse. Doelman Jeroen zoet moest zich maar liefst zes keer omdraaien.

Aan de rust was er nochtans geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, bij wie Zakaria Bakkali op de bank zat. In blessuretijd was Depay er namelijk in geslaagd om het openingsdoelpunt van Lucas Piazon uit te wissen. Aan de rust hingen de bordjes dus in evenwicht.

Het was pas na de pauze dat Vitesse de vloer aanveegde met PSV. Havenaar prikte net voorbij het uur de 1-2 tegen de touwen en een kwartier voor tijd leek Leerdam de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Niets was minder waar, want Rekik bracht de spanning terug in de wedstrijd door er 2-3 van te maken.

Pröpper maakt vernedering compleet

PSV geloofde nog in een ommekeer, maar seconden na de aansluitingstreffer legde Pröpper de supporters van de thuisploeg alweer het zwijgen op. Even later maakte diezelfde Pröpper het nog net iets erger: 2-6. Na 16 speeldagen staat PSV op een troosteloze tiende stek.