Vitesse - NAC

Chelsea-huurling schiet Vitesse naar leidersplaats, ook Feyenoord wint
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Chelsea-huurling schiet Vitesse naar leidersplaats, ook Feyenoord wint

Vitesse laat geen steek vallen in de Eredivisie. Zondagnamiddag haalde geel-zwart het van NAC Breda en Chelsea-huurling Lucas Piazon was de grote man. Ook Feyenoord blijft bovenin meedraaien na een nieuwe zege. Enkel AZ moet de rol lossen.

Vitesse-NAC Breda  2-1
Aan de rust stond het 1-1 in de GelreDome van Vitesse. Buijs en Piazon hadden elk een strafschop omgezet. Na de pauze sloeg Piazon nog eens toe. Havenaar bediende de Braziliaan, die NAC-doelman ten Rouwelaar geen kans liet: 2-1.

In de slotfase vielen er nog meer doelpunten. Eerst zette uitblinker Piazon Leerdam op weg naar de 3-1 en vlak voor affluiten milderde Lurling nog. 3-2 en zo is Vitesse opnieuw alleen leider.

Feyenoord-Groningen  1-0
Feyenoord haalde het thuis dan weer met het allerkleinste verschil van FC Groningen. De Rotterdammers konden een hele wedstrijd lang teren op een heel vroeg doelpunt van – wie anders dan – doelpuntenmachine Graziano Pellè.

Heracles-AZ  1-0
Enkel AZ Alkmaar moet de rol bovenin lossen. Het team van onze landgenoten Maarten Martens, Jan Wuytens en Yves De Winter ging onderuit op bezoek bij Heracles. AZ-coach Dick Advocaat zag vanop de bank hoe een vroeg doelpunt van Linssen AZ verlamde. Diep in toegevoegde tijd legde Tannane de 2-0-eindstand nog vast.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws