Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Ajax verspeelt zege tegen Heerenveen
Timothy Collard

Toby Alderweireld en co hebben vrijdagavond een 0-2-voorsprong alsnog uit handen gegeven tegen Heerenveen. Alfred Finnbogason was alweer belangrijk voor de Friese club, hij nam twee doelpunten voor zijn rekening.

Ajax begon wervelend aan de partij, al moet daar meteen bij gezegd worden dat de verdediging van de thuisploeg op wel erg wankele benen stond. Niklas Moisander en Kolbeinn Sigthorsson konden profiteren en bezorgden de Amsterdammers een comfortabele 0-2-voorsprong.

De onvermijdelijke Finnbogason

Heerenveen was even van slag, maar reageerde al snel via doelpuntenmachine Alfred Finnbogason. In tien minuten tijd tekende hij voor de aansluitingstreffer en de gelijkmaker, twee keer op aangeven van Ziyech. Eikrem zette op slag van rust zelfs nog de 3-2 op het scorebord en zo moesten Alderweireld en co met een achterstand naar de kleedkamer.

Na rust ging Ajax nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, die er rond het uur kwam via een rake knal van Eriksen. Verder kwam de regerende kampioen echter niet en zo telt Ajax na drie speeldagen zeven op twaalf. Alderweireld speelde negentig minuten bij Ajax, terwijl Sven Kums zeven minuten voor tijd inviel bij Heerenveen.