Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Knotsgekke partij in Heerenveen

Heerenveen heeft de punten thuisgehouden in het Abe Lenstra Stadion, na een echte spektakelmatch. Er vielen zes doelpunten en drie uitsluitingen.

Het eerste halfuur kondigde de wedstrijd zich nog niet spectaculair aan, al werd Letschert toen wel al uitgesloten. Hij ging wel heel driest in op Slagveer, een terechte rode kaart lijkt ons.

Op het halfuur stopte Dijks Wijnaldum af met de handen, waardoor ook de thuisploeg met een man minder moest spelen. De daaropvolgende strafschop werd bovendien feilloos omgezet door van der Velden.

Nog meer spektakel na rust

In de tweede helft zette Heerenveen - met Vandenbussche in doel - snel orde op zaken, met een knal van Wildschut en een doelpunt van Otigba. Binnen een minuut was het echter terug 2-2, dankzij Kappelhof.

En nog was het niet gedaan: ook Heerenveen kreeg een strafschop in het duel van het Noorden. Finnbogason aarzelde niet. De IJslander wist in de absolute slotfase nog aan te dikken tot 4-2, ondertussen had Chery nog zijn tweede gele kaart gehad.