Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Cambuur stadion
Nederlandse derby brengt spektakel (in het begin)
Sander De Graeve

In Nederland kregen we al vroeg de Friese derby tussen Cambuur en Heerenveen voor de kiezen. Daar sloeg de vlam er meteen in met een fantastische eerste acht minuten.

Sander van de Streek liet er geen gras over groeien en bracht de thuisploeg al in de eerste minuut op voorsprong. Toch was Heerenveen niet van streek (O jee, hebben we die écht gemaakt?). De bezoekers sloegen na zeven minuten al terug via Slagveer.

Een snelle gelijkmaker is het beste scenario na zo'n vroege goal, maar daar was van de Streek opnieuw. Hij knalde amper een minuut na de 1-1 de bal opnieuw tegen de touwen. De middenvelder scoorde twee goals binnen acht minuten.

Na de storm... 82 minuten niets

Die score bleef uiteindelijk staan tot aan de rust en zelfs tot het einde van de wedstrijd. Na de dolle openingsminuten gebeurde er nog amper iets in het hoge noorden van Nederland. Middenmoter Cambuur verrast Heerenveen in de derby en pakte de zege.