Stadion: Euroborg Stadion Groningen
NEC-Belgen grijpen in extremis de zege, Begois en Peersman delen de punten
Timothy Collard

Buysse en Limbombe winnen met promovendus NEC van Excelsior

De lang uitgestrekte eerste speeldag in de Eredivisie is achter de rug. Woensdagavond stonden er nog drie wedstrijden op het menu, en daarin verschenen nog enkele Belgen tussen de lijnen.

FC Groningen – FC Twente 1-1

Het begon al vroeg op de avond met FC Groningen-FC Twente. Tapia bracht de bezoekers op slag van rust op voorsprong, maar in de slotminuten zorgde de Leeuw alsnog voor een puntendeling. Gelijkspel nummer drie op speeldag één in de Eredivisie.

PEC Zwolle – SC Cambuur 2-2

Later op de avond ging het gewoon verder. In een aangenaam kijkstuk namen PEC Zwolle, met Kevin Begois onder de lat, en SC Cambuur, met invaller Marvin Peersman, elk een helft voor hun rekening. Zwolle stond halverwege 2-0 voor na goals van Marcellis en Becker, maar Bakker en Overgoor hingen de bordjes opnieuw gelijk. Gelijkspel nummer vier.

NEC Nijmegen – Excelsior 1-0

En ook de laatste wedstrijd van de speeldag leek op een gelijkspel af te stevenen. De brilscore bleef tot minuut 88 op het scorebord staan, maar dan bracht Foor NEC aan de leiding. Het bleef 1-0 en zo pakken Bart Buysse en Anthony Limbombe meteen drie punten met promovendus NEC.