Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Overzicht Nederland: Feyenoord met moeite, Vitesse onderuit
Timothy Collard

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden in de Eredivisie

Ook in Nederland rolt de bal opnieuw na de interlandbreak. Op zondag staan er vier wedstrijden op het menu. Feyenoord en Heracles volgden met zeges het voorbeeld van Groningen.

FC Groningen-SC Heerenveen 3-1

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor de thuisploeg, die binnen de eerste minuut op voorsprong klom dankzij Hoesen. Een kwartier later zat Groningen écht op rozen, want Linssen zorgde voor de 2-0.

Heerenveen reageerde in de tweede helft nog met de aansluitingstreffer van Thern, maar tien minuten voor tijd was Groningen zegezeker. Mahi legde de 3-1-eindstand vast.

Feyenoord-Willem II 1-0

Feyenoord leed op de vorige speeldag zijn eerste nederlaag van het seizoen. Op het veld van PSV verliezen is natuurlijk geen schande, maar tegen Willem II moest natuurlijk gewoon opnieuw gewonnen worden.

Dat gebeurde ook, al kostte het de nodige moeite. De thuisploeg scoorde immers maar één keer en had de overwinning te danken aan invaller Elia.

ADO Den Haag-Heracles 0-1

Heracles, de ploeg van onze landgenoot Bram Castro, blijft het uitstekend doen. De ploeg uit Almelo pakte dankzij een treffer van Weghorst op het veld van ADO Den Haag immers een vierde opeenvolgende zege. Op die manier wippen ze naar een gedeelde tweede plaats.

FC Utrecht-Vitesse 2-1

Utrecht haalde het dan weer van Vitesse. Janssen opende na een kwartier spelen de score, maar al snel kwamen de bezoekers langszij via Kashia. Al vroeg in de tweede helft legde Ramselaar de 2-1-eindscore vast.