Datum: 31/03/2019 16:45
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax verslaat PSV en komt op twee punten in volle titelstrijd
Sander Di Monaco
| 0 reacties

Ajax met 3-1 te sterk voor PSV

Ajax verslaat PSV en komt op twee punten in volle titelstrijd
Foto: © photonews

Ajax heeft de titelrace nieuw leven ingeblazen door koploper PSV te kloppen in een rechtstreeks gevecht.

Het was wachten tot de topper werd opengebroken en dat gebeurde in de 21ste minuut. Ziyech had daarbij een grote rol. De rechtsbuiten bracht de PSV-defensie aan het twijfelen met een erg scherpe voorzet in de richting van Dusan Tadic. Er was miscommunicatie in de verdediging waarbij de bal ongelukkig in eigen doel werd gewerkt. Het was al de negende eigen goal van een tegenstander van Ajax dit seizoen in de Eredivisie, minstens zes meer dan bij iedere andere ploeg.

PSV speelde in balbezit tegenvallend. Met het niet al te creatieve middenveld hadden de Eindhovenaren moeite om opbouwend tot kansen te komen. Het moest vooral gebeuren na fouten van de Amsterdammers. Daarbij werd PSV voor rust bijna geholpen door Andre Onana en Frenkie de Jong. Veelzeggend was dat er voor rust geen enkel schot op doel was van de koploper, dat was een primeur voor PSV dit seizoen.

 De wedstrijd ontbrandde pas echt in de 54ste minuut. Een minuut na de eerste kaart van de wedstrijd ging ook Mazraoui op de bon. De rechtsback van Ajax kreeg in eerste instantie geel na een overtreding met hoog geheven been op Angeliño. Björn Kuipers werd door VAR na een kleine onderbreking naar de kant geroepen om de beelden nog eens te bekijken. Toen Kuipers zag dat Mazraoui met zijn schoen het hoofd van zijn tegenstrever raakte en de bal wel erg ver weg was, kreeg de Ajacied alsnog rood.

Ajax incasseerde een dubbele klap, want PSV sloeg razendsnel toe. Terwijl Mazraoui nog op weg was naar de kleedkamer werd er gescoord uit de door hem weggegeven vrije trap. Luuk de Jong kopte raak uit een voorzet van de opgekrabbelde Angeliño. De ver uitgekomen Andre Onana zat flink mis bij de 22ste competitietreffer van het seizoen voor de PSV-spits.

De titelhoop in Amsterdam kreeg een enorme knauw, maar was in de zeventigste minuut plots weer helemaal terug bij een nieuw VAR-moment. Kuipers wees naar de stip en Tadic ging achter de bal staan. Vanaf elf meter maakte de Serviër geen fout. Met zijn twintigste Eredivisie-goal van het seizoen zette hij de score op 2-1.

Neres maakte in de absolute slotfase nog de 3-1 toen de ruimtes in de Eindhovense defensie gigantisch waren. Het was het ultieme slot voor het tiental van Ajax, dat veel veerkracht toonde en daarvoor werd beloond. De achterstand van de Amsterdammers op PSV is nu met nog zeven speelronden te gaan nog twee punten.

 

Opstellingen

Ajax Ajax

  Speler G Beoordeel
Tagliafico Nicolás A 90' -
Onana Andre   90' -
Neres Campos David  90' -
Tadic Dusan  90' -
de Jong Frenkie 90' -
De Ligt Matthijs 90' -
Blind Daley 90' -
van de Beek Donny 86' -
Ziyech Hakim 80' -
Schøne Lasse 59' -
Mazraoui Noussair     57' -
  Bank G Beoordeel
Veltman Joel 31' -
Kristensen Rasmus Nissen 10' -
Magallán Lisandro 4'  
Dolberg Kasper -  
De Wit Dani -  
Lang Noa -  
Labyad Zakaria -  
Lamprou Konstantinos -  
Semedo Varela Bruno Miguel -  
Huntelaar Klaas Jan -  
Sinkgraven Daley -  

PSV PSV

  Speler G Beoordeel
Rosario Pablo Paulino 90' -
Bergwijn Steven 90' -
Angeliño A 90' -
Zoet Jeroen 90' -
Lozano Bahena Hirving Rodrigo 90' -
Dumfries Denzel 90' -
De Jong Luuk 90' -
Schwaab Daniel 90' -
Hendrix Jorrit 86' -
Viergever Nick 71' -
  Bank G Beoordeel
Sainsbury Trent 19' -
Malen Donyell   18' -
Gakpo Cody Mathès 4'  
Ihattaren Mohamed Amine -  
van de Meulenhof Mike -  
Obispo Armando -  
Teze Jordan -  
Gutiérrez Galaviz Erick Gabriel -  
Behich Aziz -  
Rigo Dante -  
Pereiro Gaston -  
Room Eloy -  
Herbeleef Ajax - PSV