chaCharleroi
gnkKRC Genk
Datum: 13/09/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Geen goeie generale repetitie voor zwak Genk: Charleroi zet ex-coach Mazzu een serieuze hak

Charleroi wint thuis van Genk met 2-1

Geen goeie generale repetitie voor zwak Genk: Charleroi zet ex-coach Mazzu een serieuze hak
Foto: © photonews

Genk heeft geen al te beste generale repetitie voor de Champions League-match van dinsdag achter de rug. De eerste helft op Charleroi was bijzonder zwak. De tweede was beter, maar Charleroi smeet er lijf en leden voor. De Carolo's ontvingen hun ex-coach wel fantastisch, maar cadeaus kreeg hij niet.

Voor de eerste Champions League-wedstrijd ging Felice Mazzu aan het roteren met zijn kern. Geen Ianis Hagi of Benjamin Nygren, maar wel Ebere Onuachu en Joseph Paintsil. Ito, Maehle en Bongonda zaten wel op de bank. Goed genoeg om Mazzu zijn ex-club te kloppen? Hmmm, daar had Karim Belhocine wel één en ander op gevonden.

Leergeld

De voorlijn en het middenveld van Charleroi liet Genk geen ademruimte: hoge druk en zwaar stoorwerk. De Limburgers kwamen niet eens in de buurt van hun boomlange spits. Charleroi was gretiger en snediger. Dat kwam na een dikke 25 minuten helemaal tot zijn recht. Fall wierp zich naar een verloren gewaande bal en doelman Coucke trapte in de val: penalty. Leergeld zeker?

Morioka zette de elfmeter feilloos om. En even later stond het zowaar 2-0 toen Shamar Nicholson - tot groot jolijt van het thuispubliek uiteraard - ex-Carolo Dewaest heel makkelijk in de wind zette. Pittig detail: de Jamaicaan had dinsdag nog gespeeld voor zijn land en had een lange vlucht en één training in de benen zitten. Daar hebben ze weer een leuke spits gevonden...

Deur toe, gebaarde Belhocine naar zijn manschappen. En die luisterden zonder aarzelen. Rekenen op de snelheid van Fall en Nicholson vooraan. Genk wist er geen raad mee. Te veel sleutelspelers niet op niveau. Berge en Heynen die een mindere dag hebben, dat voel je bij dit Genk. Het werd een heel zwakke vertoning van de bezoekers. 

Bloeddruk

Belhocine liet een paar jaar van zijn leven vrijdagavond op het veld. We raden de Charleroi-coach toch aan om iets rustiger te worden of hij blijft er op een dag in. Zeker als zijn ploeg niet echt in de problemen komt. Maar we begrijpen het wel: die prestigezege tegen de ex-coach wiens grote voetsporen hij probeert te vullen...

Maar dan toch, vanuit het niets, de 2-1... Uronen zwiepte de bal voor en dubbele meter Onuachu dook de bal heel mooi binnen. Tijd voor Belhocine om helemaal over zijn rooie te gaan. Die zijn bloeddruk moet niet gezond geweest zijn. Het werd pittig, bitsig zelfs en de gele kaarten kwamen ineens in overvloed. Zelfs eentje voor assistent Frank Defays.

Maar Charleroi hield het hoofd boven water in de oorlog (voetbal konden we het amper nog noemen). Charleroi helemaal terug en Genk maar pompen. Ndongala en Berge hadden nog grote kansen, maar iedereen bij de thuisploeg smeet er zijn hoofd voor. Geen beste generale repetitie dus voor Genk.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Marinos Stergos   83' -
Diagne Modou 90' -
Dessoleil Dorian   90' -
Fortuna Nurio A 90' -
Fall Mamadou 90' -
Ilaimaharitra Marco   90' -
Diandy Cristophe 90' -
Bruno Massimo   90' -
Morioka Ryota 46' -
Nicholson Shamar 87' -
  Bank G Beoordeel
Henen David 44' -
Rezaei Kaveh   44' -
Busi Maxime   7'  
Willems Steeven 3'  
Hendrickx Gaëtan -  
Nkuba Ken -  
Gholizadeh Ali -  
Descamps Rémy -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Coucke Gaëtan 90' -
De Norre Casper 81' -
Dewaest Sebastien   90' -
Cuesta Carlos 90' -
Uronen Jere A 90' -
Berge Sander 90' -
Heynen Bryan 55' -
Hrosovský Patrik 90' -
Paintsil Joseph 43' -
Onuachu Paul 90' -
Ndongala Dieumerci 90' -
  Bank G Beoordeel
Bongonda Theo 47' -
Ito Junya 35' -
Hagi Ianis 9'  
Vandevoordt Maarten -  
Piotrowski Jakub -  
Mæhle Joakim -  
Wouters Dries -  
Nygren Benjamin -  
Herbeleef Charleroi - KRC Genk