Berahino, nieuw woelwater aan de Gaverbeek? Als er eentje is die mensen met een handleiding beter kan maken ...

Jordan Horwood
Jordan Horwood
| 5 reacties
Berahino, nieuw woelwater aan de Gaverbeek? Als er eentje is die mensen met een handleiding beter kan maken ...
Foto: © photonews

Saido Berahino zou op weg zijn naar Zulte Waregem om er te testen. Een wel erg opvallende move, maar de speler van Stoke City heeft een bijzonder 'track record'. Profiel.

Op zijn 19e speelde hij al op het allerhoogste niveau. West Bromwich stalde hem bij verschillende ploegen op lager niveau en liet hem zo steeds hoger opklimmen op de ladder, in de Premier League zorgde hij in zijn debuutjaar voor vijf goals.

Een jaartje later werden dat er zelfs al veertien. Sir Roy Hodgson selecteerde hem zelfs voor de nationale A-ploeg, de wereld leek aan zijn voeten te liggen. Was het te snel te veel? Ondertussen is hij kapitein bij Burundi en ook op clubniveau aan lager wal geraakt. 

De roem werd hem snel te veel, de prestaties werden steeds minder. Na anderhalf jaar wachten op een kans bij West Bromwich Albion trok hij naar Stoke City. Ook daar kon hij de weg naar doel nooit meer echt terugvinden als vanouds.

Berahino sukkelde met een depressie, kwam flink wat gewicht aan. Hij werd meermaals dronken opgepakt, moest verschillende grote boetes betalen en hij kwam meer in de tabloids voor dan op de sportpagina's met zijn excessen naast het veld.

Spek voor de bek?

Is het dan wel iets voor Essevee? Zij kunnen de gok gerust wagen. En als er een iemand is die goed omkan met spelers met een handleiding, dan is het wel Francky Dury. Bongonda, Conté, Habibou, Leye, Harbaoui, ...: veel spitsen en aanvallend ingestelde spelers hadden bij Zulte Waregem goede tot zeer goede momenten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties