Heynen: "Wedstrijd had anders kunnen lopen als kans van Samatta tegen de netten ging"

Heynen: "Wedstrijd had anders kunnen lopen als kans van Samatta tegen de netten ging"
Foto: © photonews

Zulte Waregem won zaterdagavond verrassend met 0-2 op het veld van Racing Genk. Na een teleurstellende nul op zes pakte het dus drie gouden punten op het veld van de kampioen.

Na twee overwinningen (Supercup en eerste competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk) verloor Racing Genk nu twee keer op rij: zowel tegen KV Mechelen als tegen Zulte Waregem.

Heynen was duidelijk teleurgesteld na de partij. Samatta kreeg al na twee minuten dé kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar deed dat niet. “Misschien maakte hij zo’n kans vorig seizoen wel af, ik weet het niet. Die kans had de wedstrijd anders kunnen doen verlopen, maar het zat allemaal wat tegen. Bij hen ging de bal er wel in.”

Geen mentaal probleem

“Ik ben er van overtuigd dat het geen mentaal probleem is. Vorige week waren we misschien wat te laks, vandaag lag het eerder aan pech. Maar Zulte Waregem had inderdaad meer kansen dan wij. We kwamen er gewoon niet door. We moeten uitzoeken waar het op dit moment fout loopt en daar zo snel mogelijk op anticiperen."

"We weten wat er bij ons van kwaliteit in zit, in de Supercup en tegen Kortrijk kwam dat er wél uit. Dus we moeten nu niet te hard aan onszelf gaan twijfelen", vond de middenvelder van KRC Genk nog na de tweede nederlaag van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties