De vraag of Kompany het gaat volhouden? Duracell-batterijen zullen het niet begeven

De vraag of Kompany het gaat volhouden? Duracell-batterijen zullen het niet begeven
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Velen hadden/hebben hun twijfels of Vincent Kompany de combinatie van manager en speler gaat volhouden. Het is een legitieme vraag, want de uren die Kompany in voorbereiding steekt, zijn echt wel indrukwekkend. Maar intern zijn er zelfs geen twijfels...

In Neerpede is Kompany alom aanwezig. Van 's morgens tot 's avonds. Voorbereiding van de trainingen, analyseren van de tegenstanders, wedstrijden van de beloften, overleg met de technische staf... Hij laat niets aan zich voorbijgaan. 

Beelden bekijken tot kot in de nacht

"Kompany weet en ziet alles", klinkt het intern. Hij heeft de eerste weken ook alle departementen bekeken en geëvalueerd. 't Is dan ook niet echt '9 to 5' dat hij zich engageert. Enkel de dag voor een match gaat hij op tijd naar huis om te rusten. De andere dagen is het geen uitzondering dat hij om 22u of later de poorten van Neerpede als laatste naar buiten gaat.

Of niet helemaal als laatste. Zijn video-analist Kevin Reid is daar meestal ook nog. Samen zitten de twee uren naar beeldmateriaal te kijken. Reid heeft ervaring als video-analist bij Everton, West Brom en Wolverhampton. Een freak in zijn werk. Zijn analyses zijn enorm gedetailleerd. 

Kompany kende hem al, maar via bondscoach Roberto Martinez - die met hem bij Everton werkte - kreeg hij de gouden tip. De man die voor het grote publiek nog niet bekend is als lid van de technische staf wordt bijzonder hoog ingeschat door Kompany zelf.

Manusje-van-alles

Of Kompany het zal volhouden, is binnen Neerpede ook geen vraag. Op de energie waarmee hij elke dag rondloopt, zit na een dikke twee maanden nog steeds geen sleet. Zijn uitleg tijdens de trainingen is helder en houdt steeds dezelfde lijn aan, vertellen de spelers. En naast trainen, analyseren en evalueren heeft hij de laatste weken ook getoond zich met de transfers te hebben beziggehouden. Manusje-van-alles met Duracell-batterijen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties