Datum: 15/11/2013 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 11
Standard neemt na rust maat van Anderlecht, Lierse klopt Club Brugge

Standard is terug naast Twente aan de leiding gekomen in de BeNe League. Het nam na de rust de maat van Anderlecht en won met 2-0. Ook Lierse won, met 3-2 van Club Brugge.

Standard - Anderlecht 2-0

Standard toonde zich van meet af aan de betere ploeg, maar het kon voor de rust niet scoren. Dat had deels te maken met het missen van enkele kansen, deels ook met het goede keeperswerk van Lemey bij de bezoeksters.

Na de pauze was het dan toch raak: wie anders dan Tessa Wullaert, bovendien ex-Anderlecht, zette haar team op voorsprong? Via Lewerissa werd de wedstrijd een vijftal minuten later op slot gegooid.

Standard staat zo terug naast Twente in de stand met 23 op 30 en het loopt uit op PSV/FC Eindhoven, dat eerder op de dag punten liet liggen bij Ajax. De titelstrijd is er voorlopig - net als vorig jaar - dus weer eentje tussen Twente en Standard.

Lierse - Club Brugge 3-2

Ook Lierse won, al moest het op het einde van de match nog bibbergeld betalen. Aan de rust was het al 2-0, dankzij een snel doelpunt van Aertsen en een owngoal. Toen Van Gorp een kwartier voor tijd de 3-0 tegen de netten duwde, leek de match over en sluiten.

Maar Blauw-Zwart knokte zich nog terug: Van den Abbeele en Coryn wisten nog te scoren, maar verder dan de aansluitingstreffer raakten de bezoekers niet meer.

Lierse staat zo mooi in de middenmoot van het klassement, Club Brugge blijft onderin bengelen.