Datum: 10/05/2014 18:00
Competitie: Beker
Speeldag: Speeldag 1
Standard Fémina met forfaitscore voorbij Club Brugge
Standard Fémina met forfaitscore voorbij Club Brugge
Foto: © Photonews

Standard Fémina heeft na de Belgische titel nu ook de Belgische Beker naar zich toegetrokken. Het was de betere op de Freethiel van een moedig Club Brugge. Tessa Wullaert had een voet in (quasi) alle Luikse doelpunten.

Aernout Van Lindt in Beveren

Standard Fémina en Club Brugge vrouwen speelden tegen elkaar in de Bekerfinale op de Freethiel. Bij Standard zeven Red Flames in de selectie, waarvan vijf op het veld. Aline Zeler speelde deze keer hoger op het veld dan ze dit seizoen soms al moest spelen, bij Club Brugge was de opvallendste naam op het veld die van Nicky Van den Abbeele. Het zou een half mirakel zijn als ze op het veld stond, maar helemaal honderd procent was ze toch nog niet.

Club Brugge zette de organisatie de eerste 20-25 minuten zeer goed. De Rouches wisten niet hoe ze er precies moesten doorkomen en dat deed het dan ook niet. De eerste drie kansjes van de wedstrijd was het telkens buitenspel, een knal op de lat was het grootste wapenfeit van de eerste helft voor de pauze.

Standard forceert het net voor rust

Maud Coutereels opende iets over halfuur de score. Zij trapte een corner van Wullaert tegen de touwen. En nog voor de rust was de Brugse ban helemaal gebroken: een bal die niet wegraakte, kwam uiteindelijk bij Aline Zeler en de Red Flame twijfelde niet: 2-0 bij de rust.

Na de koffie drukte Standard de West-Vlamingen helemaal weg, zij kwamen niet echt meer tot een uitgespeelde kans. Standard wel, maar in eerste instantie liet het na om de score te laten oplopen, met dank ook aan Jana Vanhauwaert, die twee keer goed tussen kwam.

Uiteindelijk toch forfaitcijfers

Op het uur was de ban dan toch doorbroken: Lewerissa speelde het goed uit en via Schoenmaekers kwam Wullaert alleen voor doel. Zij omspeelde de keepster en legde de 3-0 makkelijk tegen de touwen. In de slotfase tikten Wullaert en Lewerissa de Brugse defensie helemaal zoek.

Lewerissa zette met twee doelpunten de forfaitcijfers op het bord. Eerst via Wullaert, daarna via Philtjens. Een mooie zege, en meteen de zevende bekerzege voor Standard Fémina. Na de Belgische titel is het de tweede prijs voor Standard, het kan ook nog de titel in de BeNe League pakken, maar dan moet het hopen op puntenverlies van Twente in de laatste vier wedstrijden. De supporters van Standard lieten dat nu niet aan hun hart komen: zij waren dolgelukkig en brachten heel wat sfeer, een voorbode voor morgen op Sclessin?

Herbeleef Standard de Liège - Club Brugge

Vooraf