Datum: 18/05/2014 15:00
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Kehrweg Stadion
STVV nog niet uitgeteld na knappe remonte in Eupen
Koen Donvil
| 0 reacties
STVV nog niet uitgeteld na knappe remonte in Eupen
Foto: © Photonews

De kaarten zijn nog niet geschud in de eindronde voor promotie naar eerste klasse. Eupen en STVV deelden aan de Kehrweg de punten zodat de beslissing pas donderdag zal vallen. Eupen gaf een 2-0 voorsprong uit handen en mocht uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel.

Koen Donvil in Eupen

Beide teams begonnen zichtbaar nerveus aan de wedstrijd. Zowel Eupen als STVV trachtten met lange ballen hun spitsen te bereiken, maar de verdedigers bleven baas. In de beginfase waren er dan ook nauwelijks kansen te noteren. De 1-0 van Bossey  na een dik kwartier viel dan ook uit de lucht: hij nam een afvallende bal in de zestien in één tijd op de slof en versloeg zo doelman Moris.

Eupen aan rust virtueel naar eerste

De Limburgers probeerden de bakens wel te verzetten, maar veel kansen sproeiden daar niet uit voort. Welgeteld één keer kreeg Edmilson een uitstekende kans, maar schuin voor doel schoot hij onbesuisd over. Vlak voor rusten kwam Eupen er goed uit: Schouterden plaatste de bal perfect op het hoofd van kapitein Diagné en die nam Moris te grazen in de verste hoek. Zo trok Eupen de kleedkamers in met een virtuele promotie omdat het in Leuven op dat moment 0-0 was.

STVV komt sterk uit kleedkamer

Ondanks de achterstand kwamen de bezoekers met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Dat loonde al snel: Somé werd neergehaald in de box en ref Laforge wees naar de stip. Aoulad kende geen genade en bracht de bezoekers terug in de wedstrijd. Eupen was de kluts kwijt en de Kanaries roken bloed. Dequevy was eerst te verrast dat hij geen buitenspel stond en vergat af te drukken, nadien sloot Laforge de ogen voor een haakfout op Edmilson in de box.

Het bleek slechts uitstel van executie, want even later schoot Schoofs goed op doel, Van Crombrugge kon de bal niet klemmen en Somé was er als de kippen bij om de rebound binnen te knallen, 2-2. Sint-Truiden ging door op hun elan en bleef komen zonder echte kansen weliswaar. Bovendien moest de thuisploeg met zijn tienen voort nadat Schouterden zijn elleboog in het gelaat van Aarab plantte.

Donderdag beslissing, OHL tuimelt naar tweede

De wedstrijd bloedde dood en eindigde op een gelijkspel. Daarmee is alles nog mogelijk. Donderdag valt de beslissing. Eupen, Sint-Truiden en Moeskroen maken nog kans op promotie. Voor OHL is het doek gevallen na 1-0 verlies in Moeskroen.

Opstellingen

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Rodríguez García Sergio   90' -
D'Ostillio Jonathan   90' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Mata Clinton 90' -
Bassey Anthony 56' -
Ochoa López Juan Cruz 13' -
Lallemand Michael 90' -
Taulemesse Thierry Alain Florian 67' -
Porcar Texidó Lucas 90' -
Schouterden Nils A   78' -
  Bank G Beoordeel
Kabasele Christian 77' -
Ndiaye Samba 34' -
Expósito Presseguer Manel 23' -
Jamabo Odeni Georges -  
Mauclet William -  
Radebe Ntuthuko -  
Deumeland Jonas -  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Moris Anthony 90' -
Daeseleire Dimitri 90' -
Kotysch Sascha 90' -
Aarab Naim 90' -
Iandoli Alessandro 90' -
Deferm Giel 64' -
Edmilson 90' -
Schoofs Rob   90' -
Lumanza-Lembi Tortol 45' -
Aoulad Mohammed 86' -
Somé Salombo Ibrahim  90' -
  Bank G Beoordeel
Dequevy Joeri 45' -
Lazaar Mehdi 26' -
Swers Iebe   4'  
Cauwenberg Timo -  
Schollen Davy -  
Dessoleil Dorian -  
Odeurs Matthias -  
Herbeleef Eupen - STVV

Vooraf

2e - promotie

 Speeldag 5