Ook Defour opent de kleedkamer voor Vanden Borre: "We moeten geen vrienden zijn om samen te presteren"

Ook Defour opent de kleedkamer voor Vanden Borre: "We moeten geen vrienden zijn om samen te presteren"
Foto: © photonews

Steven Defour heeft nog niet al te veel plezier gehad aan zijn transfer naar Anderlecht. De bedoeling was om titels te winnen, maar de ploeg draait al anderhalf seizoen op 'momenten'. Openhartig vertelt hij nu wat zijn visie daarop is.

De spelers van Anderlecht zouden hun matchen 'uitkiezen'. "Je voet terugtrekken in kleinere matchen is menselijk", vertelt hij bij de RTBF. "Maar het is waar dat deze kleedkamer soms wakker geschud moet worden. Vroeger werkten spelers in de fabriek voor ze gingen trainen, vandaag hebben we alle comfort. Alles zit in de mentaliteit. Je moet altijd willen winnen."

Vroeger werkten spelers in de fabriek voor ze gingen trainen, alles zit in de mentaliteit

Bij Standard stonden de spelers frequent neus aan neus. "Soms kan het deugd doen om de zenuwen eens los te laten en de dingen in iemand zijn gezicht te zeggen. Dat heb ik hier nog niet gezien, enkel verbale discussies."

Wel met Anthony Vanden Borre, waar Defour voor de eerste keer wil over praten. "De kleedkamer is niet gesloten voor Anthony. Ik ken hem al jaren en we moeten geen vrienden zijn om samen te presteren. Als Anthony boete doet en weer het niveau kan bereiken voor de A-ploeg, is alles mogelijk. En Anthony moet publiekelijk zeggen wat hij wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties