Preud'homme slaat héél hard terug: "Ik stel vast dat sommigen Club Brugge de titel niet gunnen"
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 84 reacties

Michel Preud'homme haalt uit naar criticasters

Preud'homme slaat héél hard terug: "Ik stel vast dat sommigen Club Brugge de titel niet gunnen"
Foto: © Photonews

Club Brugge heeft een ijzersterke thuisreputatie. Enkel RSC Anderlecht kwam er dit seizoen al winnen. Ligt dat voor een deel aan de beïnvloeding van bijvoorbeeld de scheidsrechter? "De cijfers spreken voor zich", repliceert Michel Preud'homme.

Een Nederlandstalig dagblad gaat vandaag immers op zoek naar de redenen voor de sterke thuisreputatie van Club Brugge. Zo was het fanatieke publiek één van de redenen. Michel Preud'homme had vanochtend duidelijk met zijn neus in de kranten gezeten.

"Ik stel vast dat sommigen Club Brugge de titel niet gunnen", aldus een harde Luikenaar. "Het klopt dat onze fans ons vooruit schreeuwen. Maar ik ga ook elke twee weken in een ander stadion coachen. Dat gebeurt overal!"

MPH haalde prompt een papiertje boven. "KAA Gent: elf strafschoppen, waarvan acht thuis. RSC Anderlecht: negen strafschoppen, waarvan zeven thuis. Club Brugge: amper vijf strafschoppen, waarvan vier thuis."

"Bovendien hebben we de meeste kansen afgedwongen én de meeste doelpunten gescoord in play-off 1. We zijn dus een ploeg die wint én aanvallend voetbal brengt. Ik snap dan ook niet dat het ons niet gegund kan worden."

We winnen én brengen aanvallend voetbal. Waarom wordt het ons dan niet gegund?

Michel Preud'homme

De oefenmeester besluit met de kritiek op Timmy Simons, die soms vol op de scheidsrechter vliegt om een beslissing af te dwingen. "Bekijk de beelden van alle eersteklassers. Dat gebeurt bij elke ploeg. Overal en altijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

 Speeldag 1

Play-off 2

Nieuwste reacties