Ook deze jongens keerden voor een veelvoud terug naar hun ex-club
Redactie
| 1 reacties

Deze spelers gingen Pogba, Hummels, ... voor en keerden voor een aanzienlijk bedrag terug naar ex-club

Ook deze jongens keerden voor een veelvoud terug naar hun ex-club
Foto: © Photonews

Heel wat spelers zijn de zomer teruggekeerd naar een club waar ze al eens gespeeld hebben. Denk maar aan Mats Hummels, Mario Götze en Alvaro Morata. En ook Paul Pogba lijkt op de terugweg naar Manchester. In het verleden gingen er nog enkele spelers hun voor.

Paul Pogba maakt al enkele seizoenen het mooie weer bij Juventus, maar lijkt dus terug te keren naar Manchester United. De Engelse topclub liet hem destijds voor een peulschil naar Turijn gaan en betaalt weldra een veelvoud van dat bedrag om de Fransman terug te halen.

Ook Mario Götze, Mats Hummels en Alvaro Morata keerden terug naar de roots. Maar in het verleden waren er nog heel wat clubs die hun 'fout' goedmaakten door een veelvoud van het transferbedrag te betalen.

Nicolas Anelka bijvoorbeeld. De Franse aanvaller debuteerde op zijn 17 jaar bij Paris Saint-Germain, maar koos al snel voor een avontuur bij Arsenal nadat hij te weinig kansen had gekregen. Arsène Wenger betaalde slechts om en bij de 700.000 euro voor Anelka.

Na een tussenstop bij Real Madrid zag de club uit de Franse hoofdstad hun fout in. PSG betaalde meer dan 25 miljoen euro voor de Franse aanvaller.

Ook Barcelona haalde in het verleden twee spelers terug naar Catalonië. Beginnen doen we met Cesc Fabregas. De middenvelder verliet op 16-jarige leeftijd de jeugdacademie van de Spaanse topclub voor een avontuur bij Arsenal.

Maar acht jaar later betaalde FC Barcelona een bedrag van 30 miljoen euro om Fabregas terug te halen. Barcelona kende een soortgelijk verhaal met Gerard Piqué. De verdediger verliet in 2004 La Masia voor een avontuur bij Manchester United.

In 2008 ging Barcelona Piqué terughalen voor een bedrag van slechts 5 miljoen euro. En dan is er nog het verhaal van de Spanjaard Daniel Carvajal. De verdediger verliet in 2012 Real Madrid en ging bij Bayer Leverkusen in de Bundesliga voetballen.

Een seizoen later werd Carvajal echter al opnieuw naar Madrid gehaald. De Koninklijke moest wel een bedrag van 7 miljoen euro betalen om Carvajal terug in Bernabeu te zien voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties