Daarom stapte Weiler zélf op bij Anderlecht: "Fans riepen bij een voorsprong om zijn ontslag, en hij werd beschimpt en belaagd tijdens een wandeling in Brussel"
Redactie
| 80 reacties

Daarom stapte Weiler zélf op bij Anderlecht

Daarom stapte Weiler zélf op bij Anderlecht: "Fans riepen bij een  voorsprong om zijn ontslag, en hij werd beschimpt en belaagd tijdens een wandeling in Brussel"
Foto: © photonews

René Weiler is niet langer de T1 van RSC Anderlecht. Het gelijkspel in Kortrijk en vooral de manier waarop de supporters hun ongenoegen uitten over de coach, was voor de T1 de druppel.

Maandag kondigde Anderlecht aan dat de samenwerking tussen de club en Weiler stopt. De oefenmeester zou de eer aan zichzelf hebben gehouden. "Het is René Weiler zelf die na de gebeurtenissen in Kortrijk aangegeven heeft dat het voor hem niet meer ging op die manier", vertelt Peter Vandenbempt op Sporza.

"Dat is wat hij verteld heeft tijdens het beruchte overleg met manager Herman Van Holsbeeck in de catacomben van KV Kortrijk. Na een doelpunt van Anderlecht riepen supporters om zijn ontslag. Zo wou hij niet meer werken. Blijkbaar is Weiler ook in Brussel beschimpt en belaagd tijdens een wandeling met zijn vrouw."

Zondagavond nog gaan eten

Voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck probeerden Weiler nog op andere gedachten te brengen, maar tevergeefs. "Ze vroegen de coach er nog eens over na te denken. Ze wilden dat hij het nog enkele weken zou proberen. Misschien kwam het nog goed. Zondagavond zijn Herman Van Holsbeeck en René Weiler nog gaan eten, maar de coach had zijn besluit al genomen. Hij wilde er een einde aan maken."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties