Doelman Cercle: "Ik wil Romo (Beerschot-Wilrijk) nog inhalen" - maar wie pakte al de meeste clean sheets?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Doelman Cercle: "Ik wil Romo (Beerschot-Wilrijk) nog inhalen" - maar wie pakte al de meeste clean sheets?
Foto: © photonews

Succes in 1B halen? Dat zou wel eens kunnen beginnen met een goede doelman én een goede defensie. Beerschot-Wilrijk won de eerste periode en had daar ook een goede keeper voor te danken. Maar wie is baas qua clean sheets en dergelijke meer? We mogen toch wel een paar opmerkelijke cijfers noteren.

Paul Nardi zorgde afgelopen week voor een knappe clean sheet met enkele mooie reddingen tegen OH Leuven. "Mijn doel verdedigen is mijn job natuurlijk en enkele reddingen doen hoort daar nu eenmaal bij. Clean sheets zijn altijd leuk, maar het blijft een collectieve prestatie."

En de Fransman heeft nog een doel: "Ik hoop Romo van Beerschot-Wilrijk misschien nog te kunnen inhalen, je weet nooit. Ik wil in ieder geval nog een paar clean sheets aan mijn totaal toevoegen de komende zeven wedstrijden."

Of hij Romo nog gaat inhalen? Dat zal nog moeten blijken, want de goalie van Beerschot-Wilrijk heeft nog steeds een serieuze voorsprong te pakken. We bekeken het doelman per doelman, want flink wat teams hebben dit seizoen al twee (of meer) keepers gebruikt. Ook in het totaal blijven de Mannekes wel baas.

Opmerkelijk: de 'beste' doelman in casu clean sheets is eigenlijk Saussez van Union. Hij kon vier keer zijn netten proper houden op een totaal van zeven wedstrijden (57%), nog beter dan de 50% van Romo (10 op 20). Ook Rakovsky doet het goed bij Lierse in tien wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties