Leuvense linksachter was met goal en assist een gesel voor Union-defensie: "De coach vraagt dit elke week"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 1 reacties

Uitblinker Derrick Tshimanga blij met deugddoende zege en persoonlijke rol in match tegen Union

Leuvense linksachter was met goal en assist een gesel voor Union-defensie: "De coach vraagt dit elke week"
Foto: © photonews

Scoren en anderen laten scoren. Het was duidelijk het dagje van Derrick Tshimanga in de 3-1 zege van OHL tegen Union. De voormalige Genk-speler was zondagavond één van de Leuvense uitblinkers.

De drie punten waren een must, maar ook de manier waarop die gehaald werden was mooi. "Het was leuk om te scoren. Ik ben blij dat we een goed resultaat hebben neergezet", aldus Tshimanga. "Er zijn nog 6 matchen en die moeten allemaal gespeeld worden. Vorige week konden we jammer genoeg niet winnen, maar we moeten op dit elan blijven verder doen."

Een assist en een doelpunt, niet slecht voor een linksback. "Het voelt zeker goed aan. De coach vraagt elke week aan mij om me zo offensief mogelijk uit te leven, maar ik mag mijn defensieve taken zeker niet vergeten", zegt een plichtsbewuste Tshimanga.

Tubeke en Westerlo

OHL gaat volgende week op bezoek bij Tubeke en daarna wacht een thuisduel tegen rode lantaarn Westerlo. "We moeten zo snel mogelijk focussen op de volgende match. Dat is het enige dat telt. Op papier zijn Tubeke en Westerlo haalbare kaarten, maar in de praktijk is dat helemaal anders. We zullen elke match 100% moeten zijn."

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T)
KV Mechelen KV Mechelen 2-1 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties