'Eviva Losada': De 11 strafste spelers met wie Hernan Losada ooit samenspeelde
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties

'Eviva Losada', tiendelige terugblik op de carrière van de Beerschot Wilrijk-kapitein

'Eviva Losada': De 11 strafste spelers met wie Hernan Losada ooit samenspeelde
Foto: © Voetbalkrant.com

Hernan Losada (35) neemt na dit seizoen afscheid van het profvoetbal. De Argentijnse spelverdeler speelt met Beerschot Wilrijk nog tien PO2-wedstrijden, en dus blikt Voetbalkrant.com vooruit met tien carrièrevragen. Vandaag sluit Losada af met het strafste elftal voetballers met wie hij ooit samenspeelde.

Van 2003 tot 2018 kwam de 36-jarige Losada natuurlijk tal van spelers tegen. Op het topduo Romelu Lukaku en Sergio Agüero ging de spelmaker eerder in deze reeks al dieper in. (Lees er HIER meer over) Ook de negen andere namen doen bij jullie wellicht een belletje rinkelen.

Bij Independiente, de club waar alles begon, deelde Losada niet alleen de kleedkamer met Agüero. Ook met Gabriel Milito. De inmiddels 37-jarige verdediger vormde later bij FC Barcelona een topduo met Barça-icoon Carles Puyol.

Veel paars-wit

Op het Kiel voetbalde Losada vervolgens met jongens die nadien eveneens een buitenlandse carrière uitbouwden. Denk maar aan doelman Luciano, verdediger Gary Kagelmacher (nu teruggekeerd naar ons land en bij KV Kortrijk aan de slag) en Gustavo Colman.

Ook van dat andere paars-wit vinden we in de ultieme elf van Losada enkele jongens terug. Naast Lukaku lieten Mbark Boussoufa, Lucas Biglia en Jelle Van Damme een diepe indruk achter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties