OFFICIEEL: AA Gent kondigt nieuwe transfer aan: "Hij vertelde me alleen maar goeie zaken over de club"
Redactie
| 7 reacties

De Oekraïnse verdediger Igor Plastun tekende een contract voor vier seizoenen bij AA Gent

OFFICIEEL: AA Gent kondigt nieuwe transfer aan: "Hij vertelde me alleen maar goeie zaken over de club"
Foto: © photonews

KAA Gent legde vandaag de Oekraïnse verdediger Igor Plastun onder contract voor de komende 4 seizoenen. Plastun is een 27-jarige centrale verdediger die de voorbije 2 seizoenen uitkwam voor de Bulgaarse kampioen Ludogorets Razgrad.

Plastun speelde in totaal 75 wedstrijden voor Ludogorets en werd er tweemaal Bulgaars kampioen. Hij begon zijn carrière bij de Oekraïense tweedeklasse club Obolon Kiev waar hij ook zijn opleiding genoot. In 2008 maakte Plastun er zijn debuut en steeg met Obolon naar eerste klasse.

Plastun speelde meer dan 60 wedstrijden voor Obolon en werd na 3 seizoenen overgenomen door Karpaty Lviv. Na 4 jaar en 101 wedstrijden voor Karpaty Lviv haalde Ludogorets hem vervolgens naar de Bulgaarse kampioenenploeg waar hij zijn carrière vervolgde tot nu. 

Gesproken met Yaremchuk

De stoere verdediger ging eerst informatie inwinnen bij zijn landgenoot. "Ik sprak twee weken geleden voor het eerst met Roman Yaremchuk. Ik kende hem niet want heb nooit met hem gespeeld."

"Maar Roman vertelde me alleen maar goede zaken over de club. Hij sprak over het prachtige stadion, de goeie sfeer in de groep, de supporters en het feit dat KAA Gent een ambitieuze en professionele club is. Allemaal zaken die me nog meer overtuigden om voor deze club te kiezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties