Belofte van het Jaar Hassane Bandé verklaart zijn keuze voor Ajax
Sander De Graeve
Sander De Graeve en Hermès Van Damme vanuit Amsterdam
| 0 reacties

Hassane Bandé volgt in de voetsporen van Traoré bij Ajax

Belofte van het Jaar Hassane Bandé verklaart zijn keuze voor Ajax

Hassane Bandé werd verkozen tot Belofte van het Jaar na zijn fenomenale vorm bij KV Mechelen vorig seizoen. Het leverde hem ook een mooie transfer naar Ajax op. Hij geeft aan waarom hij net die keuze maakte.

"Er waren inderdaad meerdere clubs geïnteresseerd", geeft Hassane Bandé -nog steeds met de voet in een serieuze brace- aan op het oefencomplex 'De Toekomst' in Amsterdam. Dat complex speelde een belangrijke rol in zijn keuze, alsook de filosofie van de club.

"Ik koos Ajax omwille van de goeie opleiding en doorstroming van jonge spelers. Bij deze club kan ik zeker en vast verder doorgroeien en mijn ambities waarmaken. Je ziet aan alles dat dit een ander niveau is. Ik wil niets afdoen aan KV Mechelen, waar ik het ook goed had, maar hier is alles nog een trapje hoger."

"Hier zitten uitstekende spelers waarvan je enorm veel kan opsteken en bovendien zijn ook de trainingsfaciliteiten van de hoogste standaard." Dat konden we met onze eigen ogen aanschouwen, bekijk hier onze fotospecial van het mooie trainingscomplex.

Maar de perspectieven en omstandigheden waren niet de enige reden. "Hier heeft al een andere speler uit Burkina Faso successen behaald. Bertrand Traoré is mijn voorbeeld. En met mij zijn bijna alle voetballers in mijn land fan van hem. Hij speelt intussen bij Lyon, maar had hier een erg mooi seizoen." Intussen begint ook Bandé zelf een rolmodel te worden. "Er zijn nu ook al jonge voetballertjes die naar mij opkijken", sluit hij trots af.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties