Dries Mertens, koning der Belgen in de Champions League - maar wie zijn de potentiële troonopvolgers?

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties
Dries Mertens, koning der Belgen in de Champions League - maar wie zijn de potentiële troonopvolgers?
Foto: AVL

Dries Mertens was tegen Rode Ster Belgrado opnieuw dé held van de avond voor Napoli. Bovendien speelde hij zich met zijn twee doelpunten ook nog eens in de Belgische geschiedenisboeken der Champions League.

Voor Dries Mertens waren het namelijk doelpunten negen en tien op het kampioenenbal. Sinds de invoering van de Champions League onder die naam en met dat format in 1992 deed geen enkele Belg beter, al moeten we altijd credits geven aan Paul Van Himst (20 treffers) en Luc Nilis (17 goals) in het verdere verleden.

Diezelfde Nilis maakte er nog negen sinds het nieuwe format in voege trad en is daarmee de 'dichtste achtervolger' op Dries Mertens. Net als onder meer Wesley Sonck (7), Gert Verheyen (6) en Daniël Van Buyten (5) zal hij Mertens echter nooit meer inhalen om logische redenen.

Wie dan wel? Eden Hazard is de dichtste achtervolger bij de nog actieve spelers. Het wordt voor de Rode Duivel dan natuurlijk zaak om in een team terecht te komen dat de komende jaren schittert in de Champions League, want Hazard zelf is op zijn best. Real Madrid? Het zou dé methode zijn om met twee goede campagnes alles en iedereen te degraderen.

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku staan ondertussen op vijf eenheden en kunnen dat aantal ook nog aanscherpen in de Champions League dit seizoen. Op dit moment zijn er veertien actieve Belgen die al twee keer of meer scoorden in de grootste Europese competitie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties