Drie redenen waarom Standard alsnog doorstoot in Europa League
Mathias Vranckx
| 3 reacties

Hierom voetbalt Standard ook na Nieuwjaar nog op Europese velden

Drie redenen waarom Standard alsnog doorstoot in Europa League

Eigenlijk is het onwerkelijk om dit te moeten zeggen, maar Standard is met negen punten niet zeker van een overwintering in de Europa League. Het staat derde in hun Europa League-groep na Krasnodar en Sevilla. Maar toch zijn er drie redenen waarom de Luikenaars het kunnen halen.

Mpoku

Paul-José Mpoku is de absolute leider bij Standard. De Rouches kunnen niet zonder hem. Dat bleek nog maar eens tegen Club Brugge (3-0 verlies, nvdr.) en Sint-Truiden (1-1 gelijk, nvdr.). De aanwezigheid van de kapitein doet enorm veel. Ook al speelt de Congolees een mindere wedstrijd, dan is Standard in het algemeen nog altijd beter dan een Luikse ploeg zonder de middenvelder. 

Nu zat de oudere broer van Sambi Lokonga wel terug (Anderlecht, nvdr.) mee op het vliegtuig richting Izmir. Samen met Razvan Marin is hij erg complementair. Dat hebben Cimirot en Bastien een tikkeltje minder met de Roemeen.

Oularé met vertrouwen

Obbi Oularé scoorde afgelopen weekend tegen STVV zijn eerste goal voor Standard. Dat zorgt voor vertrouwen. Toen hij deze zomer in de Vurige Stede toekwam, stond zijn gezicht meermaals op onweer omdat hij nog met een vervelende blessure sukkelde. Nu kreeg hij tegen Sint-Truiden voor het eerst onder Preud'homme een basisplaats en wist hij onmiddellijk raak te schieten. Een dodelijke spits noemt men dat.

Puntenloze Turken

Standard-tegenstander Akhisarspor staat in de groep van Standard troosteloos laatste met nul punten. We hoeven dus niet te zeggen dat er voor hen bitter weinig op het spel staat. Trainer Preud'homme denkt juist dat dat een positieve invloed zal hebben op de Turken, maar weet diep binnenin wel beter. 

Niet dat Akhisarspor zich zomaar naar de slachtbank zal laten leiden, maar het zou ons verbazen moesten ze het volle pond geven. Er zit ook gewoonweg niet echt veel talent in dat team. In de Süper Lig staat Akhisarspor op een dertiende plaats slechts twee punten boven de degradatiezone. Standard moet de club van coach Cihat Arslan dus niet vrezen, maar wel respecteren. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties