'Gewezen Anderlecht-talent staat voor toptransfer, paars-wit kan meeprofiteren'
Clint Vens
| 10 reacties

Idrissa Doumbia (ex-RSCA en ex-Zulte Waregem) staat dicht bij Sporting Lissabon

'Gewezen Anderlecht-talent staat voor toptransfer, paars-wit kan meeprofiteren'

Anderlecht hevelde vele jongeren naar de A-kern in het begin van het seizoen, maar er waren er ook enkele die hun heil zochten in een nieuw avontuur. Zo kozen onder meer Wout Faes, Leya Iseka en Idrissa Doumbia eieren voor hun geld en trokken de poort van het Constant Vanden Stockstadion definitief achter hen dicht.

Leya Iseka en Doumbia kwamen vorig seizoen op huurbasis uit voor Zulte Waregem. Vooral die laatste liet bij de fusieclub geregeld staaltjes van zijn klasse zien. Door de komst van Makarenko en de ontbolstering van Sambi Lokonga liet Anderlecht de middenvelder echter vertrekken vorige zomer. 

De 20-jarige Ivoriaan koos voor een Russisch avontuur bij Akhmat Grozny en hij laat zich daar geregeld opmerken. In die mate zelfs dat volgens Portugese bronnen de ex-speler van Anderlecht heel dicht staat bij Sporting Lissabon, waar hij een vierjarig contract kan ondertekenen. 

20% doorverkooppercentage

De Portugese topclub zou tussen de 2,5 en 4 miljoen euro betalen voor Doumbia. Volgens La Dernière Heure heeft paars-wit bij zijn transfer een doorverkooppercentage van 20% bedongen en dus kunnen de Brusselaars minimaal een half miljoen euro opstrijken wanneer de deal beklonken is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties