De T1 van Berchem Sport houdt het na zes jaar bij de club voor bekeken
Sam Suttels
Sam Suttels
| 1 reacties

Kevin Van Haesendonck kondigt vertrek aan bij Berchem Sport

De T1 van Berchem Sport houdt het na zes jaar bij de club voor bekeken
Foto: © Leo Stolck

Kevin Van Haesendonck stopt na dit seizoen als trainer van Berchem Sport. Na zes seizoenen acht hij de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Dat liet hij maandagavond weten aan zijn spelersgroep.

Van Haesendonck is nog altijd maar 35 jaar en toch al sinds 2013 aan de slag bij de Antwerpse club uit tweede amateur. Hij begon er als beloftentrainer, maar promoveerde in zijn tweede seizoen al naar T2. Daarna volgde een parcours met ups en downs, waarin hij vaak moest depanneren als interimtrainer. Sinds dit seizoen is hij echt als hoofdcoach aan de slag.

Ik wil niet het risico nemen dat dit mooie verhaal op een slechte manier eindigt

“In al die jaren is Berchem Sport mijn club geworden, waar ik met heel wat mensen een schitterende band heb opgebouwd. Zowel met mijn collega’s in de staff, spelers, bestuursleden, medewerkers en supporters. Net daarom wil ik niet het risico nemen dat dit mooie verhaal op een slechte manier eindigt", aldus Van Haesendonck op de clubwebsite.

"Als ik mijn hart zou volgen, dan bleef ik. Daarom zei ik enkele maanden geleden nog dat ik de intentie had om met Berchem verder te gaan. Maar dit is een rationale beslissing. Op een bepaald moment moet je je verstand boven je hart laten gaan.”

Nog geen nieuwe uitdaging, eerst focus op behalen top 5

“Voorlopig heb ik nog geen contact gehad met andere clubs en ben ik zelfs nog niet op zoek naar een andere club. Laten we eerst in alle rust deze beslissing verwerken. Mijn taak bij Berchem zit er trouwens nog lang niet op. Ik ga de volgende weken, samen met de groep, nog heel hard mijn best doen om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Top 5 was aanvankelijk onze ambitie, dat gaan we nog steeds proberen te halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties