Ook in Polen blijft Sa Pinto keet schoppen
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 2 reacties

Sa Pinto, ex-Standard, is ook bij Legia Warschau een veelbesproken figuur

Ook in Polen blijft Sa Pinto keet schoppen
Foto: © photonews

Ricardo Sa Pinto ging vorig seizoen enkele malen over de schreef als trainer van Standard en dat is misschien een van de redenen waarom de Luikse club voor een andere trainer koos. Ook bij zijn nieuwe club, Legia Warschau, heeft de Portugees het al bont gemaakt.

Het Belang van Limburg rakelde enkele verhalen en getuigenissen uit de Poolse competitie op en daaruit blijkt dat Ricardo Sa Pinto, vorig jaar de trainer van Standard, zijn streken nog niet is verleerd. "Sa Pinto is hier net als in België controversieel", zei Maciej Kaliszuk, een Poolse journalist, bij diezelfde krant.

Volgens Kaliszuk is Sa Pinto nog niet tegen een schorsing aangelopen. De incidentjes stapelden zich al wel op. Zo weigerde hij handen te schudden met de coach van Cracovia en praat hij niet over de verwijzing van een van zijn spelers naar de B-kern. In het bijzonder met een specifieke journaliste.

Scheldpartij

De speler in kwestie heet Krzysztof Maczynski en vond ondertussen al bij een andere ploeg onderdak. "Sa Pinto is een ordinaire lafaard die alleen doet alsof hij hard is", aldus Maczynski. "Is het toeval dat sinds zijn komst de club louter spelers haalt die dezelfde makelaar als Sa Pinto hebben?", vroeg de speler zich verder nog af.

Er was ook een akkefietje met de broer van speler Mladenovic. Mladenovic kon het in zijn periode bij Standard al niet goed vinden met Sa Pinto en toen hij met zijn huidige ploeg (Gdansk) aantrad tegen Legia ontstond er een scheldpartij tussen de Portugees en de broer van Mladenovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties