Spoedprocedure in 'Operatie Zero' - Bondsprocureur steelt opnieuw de show
Simon Wauters
Simon Wauters
| 90 reacties

Bondsprocureur Kris Wagner is weer in een poëtische bui op de inleidende zitting van het proces rond 'Operatie Zero'

Spoedprocedure in 'Operatie Zero' - Bondsprocureur steelt opnieuw de show
Foto: © photonews

Dinsdagvoormiddag ging het proces in de zaak 'Operatie Zero' van start. De Geschillencommissie wil er een spoedprocedure van maken, tot onvrede van KV Mechelen.

Met het oog op volgend seizoen wil de Geschillencommissie dat het vooruit gaat in deze zaak. Ze willen het ‘laatste woord’ al op 27 en 28 mei laten plaatsvinden.

In een spoedprocedure gaat het spoedig

Na zijn vreemde uitspraken in de schorsingszaak rond Ruslan Malinovskyi, steelt bondsprocureur Wagner opnieuw de show op de inleidende zitting. Hij haalde zich meteen de woede van heel KV Mechelen op de hals.

“De advocaten van KV Mechelen horen bij de grootste advocatenkantoren van het land”, aldus Wagner. “Dus kunnen zij zonder problemen manschappen vrijmaken om zich zo snel mogelijk te buigen over dit dossier. De partijen kunnen het werk onder elkaar verdelen. Hoe langer deze inleidende zitting duurt, hoe meer seconden wegtikken die jullie zouden kunnen gebruiken om aan jullie dossier te werken. Dus het is in jullie belang om dit niet onnodig te rekken.” 

De boze reacties op zijn uitspraken, leken Wagner enkel nog meer de motiveren. "Wie moeite heeft met het tempo van de procedure, moet iets anders gaan doen. Dit is een spoedprocedure. In een spoedprocedure gaat het spoedig. Het gaat hier om een gemiddeld complexe zaak. Het enige bovengemiddelde hier in die zaak is het aantal advocaten.”

De zitting is intussen afgelopen. 

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties