Real-watcher vreest voor basisplaats Courtois
Simon Wauters
Simon Wauters
| 7 reacties

Thibaut Courtois zal uit zijn pijp moeten komen om volgend jaar onder de lat te staan bij Real Madrid

Real-watcher vreest voor basisplaats Courtois
Foto: © photonews

Nu Zinédine Zidane opnieuw coach is van Real Madrid, is Thibaut Courtois niet meer zeker van zijn plek in doel bij de Koninklijke.

Sporza sprak met Marca-journalist en Real-watcher Luis Alberto Diaz over de situatie van onze landgenoot.

“Het probleem voor Courtois is dat Navas veel krediet opbouwde door drie keer op rij de Champions League te winnen”, stak Diaz van wal.

"Courtois was tegen Rayo zeker de minst slechte speler van Real Madrid. Er was weinig aan te merken op zijn prestatie. Hij toonde dat hij  op hetzelfde niveau speelt als Keylor Navas. Als beide doelmannen fysiek op hun best zijn, dan zijn ze even goed. Courtois en Navas zijn op Europees niveau twee toppers."

 "Vorige zomer was de hele club trots dat het Courtois had kunnen strikken”, weet Diaz. “Hij is een talentvolle doelman en had een uitstekend WK gespeeld met België. Maar Courtois had de pech dat Real dit seizoen op een laag niveau speelde en mede daardoor heeft hij niet aan de verwachtingen voldaan."

Diaz is er lang niet zeker van dat Courtois volgend seizoen de nummer één wordt van Real Madrid. "Courtois heeft geen punten gepakt voor Real, ook niet in de Champions League. Hij is geen beslissende doelman geweest zoals een Oblak dat wel was bij Atletico. Als Navas en Courtois op hetzelfde niveau spelen als dit seizoen, dan zal Zidane Navas behouden als eerste doelman.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties